Sedam jednostavnih i ukusnih jela koja možete pripremiti dok radite od kuće

Rad od kuće donosi brojne prednosti, ali i jedan izazov – kako brzo pripremiti obrok koji će biti zdrav, ukusan i neće oduzeti previše vremena između zadataka i sastanaka.
Bilo da vam treba lagani doručak, brz ručak ili hranjiv međuobrok, uvijek je dobro imati provjerene recepte koje možete spremiti za manje od 15 minuta.
Evo sedam prijedloga koji će vam olakšati svakodnevicu i pomoći da ostanete siti, a fokusirani na posao.
Omlet s povrćem – Umuti nekoliko jaja, dodaj sitno nasjeckanu papriku, paradajz, špinat ili bilo koje povrće koje imaš u frižideru. Isprži na malo ulja ili maslaca i posluži uz integralni hljeb. Gotovo za deset minuta, a daje dovoljno energije za nastavak rada.
Sendvič s tunjevinom – Pomiješaj konzervu tune s malo majoneze ili jogurta, dodaj listove svježe salate i kriške paradajza. Sve složi između dvije kriške integralnog hljeba. Lako za pripremu i praktično ako jedeš za radnim stolom.
Tjestenina s pestom – Skuhaj omiljenu tjesteninu, procijedi i odmah pomiješaj s nekoliko kašika pesta. Pospi svježim parmezanom ili rendanim sirom. Toplo i ukusno jelo koje se može pripremiti dok završavaš e-mail.
Pileća salata – Kombinuj kuhano ili pečeno pileće meso s listovima zelene salate, paradajzom i krastavcem. Dodaj preljev po želji – od maslinovog ulja i limuna do jogurt dresinga. Lagano, ali zasitno jelo koje ne usporava radni ritam.
Tortilja s piletinom i povrćem – Ugrij tortilju na tavi, napuni trakama piletine, svježim ili pečenim povrćem te umakom od jogurta. Zamotaj i uživaj u ručku bez pribora, idealno kad imaš sastanak za nekoliko minuta.
Krem supa od tikvica – Tikvice i luk kratko prokuhaj, izmiksaj u blenderu ili štapnim mikserom, a zatim dodaj malo pavlake za kremastu teksturu. Možeš je napraviti unaprijed i podgrijati kada ogladniš.
Grčki jogurt s voćem i orašastim plodovima – U čašu ili zdjelicu stavi grčki jogurt, dodaj svježe ili smrznuto voće i pospi sjeckanim bademima, orasima ili lješnjacima. Brz i hranjiv međuobrok koji ne traži nikakvo kuhanje.