Pasta u kremastom sosu od špinata

pasta špinat/
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Sastojci:

• 300 g paste

• 200 g špinata

• 2 čehna bijelog luka

• 200 ml pavlake za kuhanje

• 50 g parmezana

• 2 kašike maslinovog ulja

• so i biber po ukusu

• muskatni oraščić, prstohvat (po želji)

Priprema:

Skuhajte pastu prema uputstvu na pakovanju. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje. Dodajte sitno isjeckan bijeli luk i pržite ga kratko dok ne postane mirisan. Dodajte svjež špinat i pržite dok ne omekša (2-3 minuta). Dodajte pavlaku za kuhanje i miješajte dok se sve lijepo ne sjedini. Dodajte rendani parmezan i miješajte dok se sir ne otopi i sos ne postane kremast. Začinite sos solju, biberom i prstohvatom muskatnog oraščića po želji. Dodajte kuhanu pastu u tavu sa sosom i dobro promiješajte da se pasta ravnomjerno obloži sosom. Ako je sos previše gust, dodajte malo vode od kuhanja paste dok ne postignete željenu konzistenciju. Poslužite pastu toplu, posutu dodatnim rendanim parmezanom po želji.