Ideja za zdrav, ukusan i jeftin ručak: Varivo sa piletinom i mahunama

Ugrijat će vas u hladnim danima
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Priprema:
Na malo ulja propržiti sitno sjeckani luk. Dodati piletinu izrezanu na kockice i dinstati dok piletina ne poprimi bijelu boju sa svih strana. Ubaciti ribanu mrkvu i sjeckani bijeli luk. Začiniti po želji – solju, biberom i povrtnom mješavinom začina pa dodati zamrznute mahune. Podliti vodom pa kuhati na srednjoj vatri oko pola sata.
U blender staviti kašiku brašna, kašiku mljevene slatke paprike, 100 ml vode i jednu kutlaču mahuna. Izmiksati u gustu smjesu pa dodati mahunama.
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Dodati sitno sjeckani peršun pa kuhati još pet minuta. Poslužiti sa žlicom vrhnja.
Recept prenijela Zadovoljna.hr.