Zapečene pileće šnicle

zapecena piletina/
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Sastojci:

• 600 g pilećih odrezaka

• 2 kašike Vegete za piletinu

• 250 ml slatkog vrhnja

• 2 kašike ulja

• so

• 50 grama naribanog sira edamera

• ulje za prženje

Priprema:

Pripremljenu piletinu narežite na tanje odreske i pospite Vegetom za piletinu pa neka odstoji 30 minuta. Odreske popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svake strane 5 minuta dok ne dobije zlatnožutu boju. Pripremljene odreske stavite u vatrostalnu posudu, prelijte slatkim vrhnjem, pospite naribanim sirom i pecite u pećnici zagrijanoj na 230 stepeni. Treba se peći 10 minuta. Ostavite minut da se ohladi kako bi se sir i piletina sjedinili i bili ukusniji prilikom konzumiranja.

Odreske možete poslužiti uz kuhano povrće po želji. Umjesto edamera, upotrijebite bilo koji drugi polutvrdi sir.