Tajne svakog šefa kuhinje: Uz ove trikove napravite sočno pohovano meso svaki put

Pohovano meso je klasik koji svi volimo. Iako se na prvi pogled čini vrlo jednostavnim za pripremu, savršen rezultat ipak zahtijeva malo truda i pažnje. Hrskava, zlatno-smeđa kora, sočan unutarnji dio i bogat okus - sve to čini pohovano meso preukusnim jelom, a da bi vam ispalo baš takvo, važno je slijediti neke upute.
Bilo da pripremate pohovane pileće filete ili neku drugu vrstu mesa, nekoliko ključnih savjeta može značajno unaprijediti okus i teksturu. U nastavku donosimo savjete za savršeno pohano meso svaki put.
Obratite pažnju na odabir mesa
Ako planirate pohovati meso, najbolje je koristiti mekano i sočno, poput pilećih fileta ili bijelog mesa od puretine. Ako koristite veće komade mesa, poput pilećih bataka ili zabataka, narežite ih na manje komade kako bi se brže i ravnomjernije pohovali.
Po želji marinirajte meso
Marinirajte meso barem 30 minuta prije pohovanja, a ako stignete, možete ga marinirati i ranije. Možete koristiti jednostavnu marinadu od maslinovog ulja, limunovog soka, češnjaka, soli i papra. Ako ne želite marinirati meso, začinite ga s malo soli, papra i začinskog bilja prije nego što ga obložite smjesom za pohovanje.
Napravite dobru smjesu za pohovanje
Meso prvo uvaljajte u brašno (brašno možete začiniti s malo soli i papra). Zatim ga umočite u umućena jaja i na kraju uvaljajte u krušne mrvice. Ako želite još hrskaviju koricu, u krušne mrvice možete dodati malo parmezana, a meso umjesto krušnih mrvica možete uvaljati i u usitnjeni cornflakes.
Pripazite na temperaturu ulja
Ulje za pohovanje treba biti dobro zagrijano (između 170 i 180 Celzijevih stupnjeva). Ako je temperatura preniska, meso će upiti previše ulja i postati masno. Ako je previsoka, vanjski dio će se prebrzo zapeći, a unutrašnjost mesa neće biti dovoljno pečena.
Nemojte pretrpavati tavu ili fritezu
Bilo da meso pohujete u tavi ili fritezi, nemojte je pretrpavati. Ako stavite previše komada mesa u tavu, temperatura ulja će se sniziti i meso neće biti jednako pohovano. Preporučuje se da pohujete po nekoliko komada odjednom.