Svježa, zdrava, hranjiva: Mediteranska salata s jajima, avokadom i povrćem

Mediteranska salata s jajima, avokadom i povrćem/Anthony Leong
Ilustracija/Pexels
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Puna svježih okusa povrća, začinskog bilja i kremastog avokada - savršena mediteranska salata.

Sastojci:

•       4-6 tvrdo kuhanih jaja

•       veliki zreli avokado

•       šolja cherry paradajza (prepolovljenog)

•       manji krastavac, narezan na kockice

•       1/4 crvenog luka, sitno nasjeckanog

•       šaka svježeg peršuna, nasjeckanog

•       šaka svježe mente, nasjeckane

•       3-4 kašike ekstra djevičanskog maslinovog ulja

•       1-2 kašike svježeg limunovog soka

•       so, biber po ukusu

Priprema:

Tvrdo kuhana jaja ogulite i narežite na četvrtine. Stavite ih u zdjelu. Jajima dodajte nasjeckani peršun i mentu, polovicu maslinovog ulja, so, biber. Nježno promiješajte.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

U drugoj zdjeli pomiješajte prepolovljeni cherry paradajz, narezani krastavac, nasjeckani crveni luk i avokado narezan na kockice. Povrće i avokado prelijte ostatkom maslinovog ulja i limunovim sokom, posolite i pobiberite te lagano promiješajte.

Salatu možete poslužiti tako da na tanjir prvo rasporedite začinjena jaja, a preko njih stavite mješavinu povrća i avokada. Alternativno, sve sastojke možete vrlo nježno sjediniti u jednoj zdjeli.