Spas za užurbane dane: Zamrzni, podgrij i uživaj u ovih 5 obroka bez muke

hrana, recept, bolognes, ragu, meso//
Foto: Italian recipes by GialloZafferano
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Ako vam svakodnevno kuhanje predstavlja opterećenje, a ipak želite uživati u domaćim i ukusnim obrocima, donosimo vam idealno rješenje: priprema jela unaprijed i njihovo zamrzavanje.

Ovaj pristup ne samo da štedi vrijeme, nego smanjuje bacanje hrane i olakšava planiranje obroka tokom užurbanih dana. Bilo da kuhate za porodicu, partnera ili sebe, ova jela su praktična, ukusna i čekaju vas spremna u zamrzivaču.

1. Klasičan Ragù Alla Bolognese (s govedinom i piletinom)

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Ragù alla Bolognese je poznato italijansko jelo iz Bologne, a umjesto svinjetine možete koristiti piletinu zajedno s govedinom. Pripremite bogat umak s mljevenim mesom, rajčicama, lukom, mrkvom i celerom, dodajte malo mlijeka za neutralizaciju kiselosti rajčice i uživajte uz tagliatelle. Napravite veće količine, rasporedite u porcije i zamrznite. Dovoljno je skuhati svježu tjesteninu, podgrijati umak i imate vrhunski obrok na stolu.

2. Najfiniji pileći saft

Ovaj starinski pileći saft prava je riznica okusa, savršena uz pire krompir ili tjesteninu. Priprema se s batacima, krilcima ili zabatcima, lukom, paprikom i mrkvom. Nakon kuhanja, može se zamrznuti, a kad ga podgrijete, ostaje jednako ukusan. Idealan je za dane kad vam treba utješan, domaći obrok bez puno truda.

3. Varivo s mljevenom junetinom i povrćem

Variva su idealna za zamrzavanje, a kombinacija mljevene junetine, mahuna, krompira, mrkve i luka pravi je hit. Začinite paprikom, peršinom, koncentratom rajčice i ljutom papričicom po želji. Kad ga podgrijete, možete ga poslužiti uz hljeb ili tjesteninu, a okus će biti bogat i pun.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

4. Gulaš iz pećnice

Gulaš s govedinom, krompirom, mrkvom i graškom priprema se u pećnici i savršeno je jelo za zamrzavanje. Duže kuhanje čini meso mekanim i sočnim, a začini poput timijana, lovora i crnog vina daju mu bogatstvo okusa. Kada ga jednom podgrijete, kao da ste ga tek svježe skuhali. Poslužite ga uz malo svježeg peršina za potpuni užitak.

5. Chilli con carne

Tradicionalno meksičko jelo od mljevene junetine, pasiranih rajčica, graha, luka, paprike i začina poput kumina i čilija, odličan je izbor za zamrzavanje. Poslužite ga s rižom, tortiljama ili svježim hljebom, a zahvaljujući intenzivnim začinima, okus će čak i nakon zamrzavanja biti jednako živ.

Savjeti za zamrzavanje:

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Koristite kvalitetne posude ili vrećice za zamrzavanje, označite ih nazivom jela i datumom pripreme. Prilikom podgrijavanja pazite da se jelo dobro zagrije, kako bi ostalo sigurno za konzumaciju i zadržalo svoj puni okus.

Ako tražite način da pojednostavite svakodnevnicu, a ipak uživate u domaćim obrocima, ovaj popis jela je prava inspiracija. Napunite zamrzivač i budite mirni: ukusni ručak ili večera uvijek će vas čekati nadohvat ruke!