Recept: Salata pahuljica s piletinom i kikirikijem

Priprema:
Piletinu skuhajte u vodi sa kockom za supu. Skuhanu je procijedite, ohladite i usitnite. Pomiješajte grčki jogurt, senf i začine. U jogurt ubacite usitnjenu piletinu, isjeckane krastavce i usitnjeni kikiriki. Dobro promiješajte i pospite susamom koji ste zagrijali bez ulja na tavi koji se ne lijepi.
Savjet:
Ova salata sa pilećim fileom i pečenim kikirikijem može biti savršen izbor. Recept kombinuje ukusno kuhano pileće meso sa hrskavim kikirikijem i osvježavajućim krastavčićima, čineći je idealnom za svaku trpezu. Završni dodir je susam, koji se prije pečenja dodaje na tavu, dajući jelu divnu aromu i dodatnu teksturu. Ovaj recept možete prilagoditi po želji, dodajući omiljene začine kako biste joj dali lični pečat.