Probajte ovaj neobičan desert: Ananas, kivi i jabuka u tempura tijestu

ananas kivi/
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Sastojci:

• ananas

• jabuka

• limun

• 50 g glatkog brašna

• 50 g kukuruznog brašna

• vrećica praška za pecivo

• jaje

• ulje

• šećer u prahu

Priprema:

Limun ocijedimo, jabuku ogulimo, narežemo i pokapamo s malo limuna.

Kivi ogulimo i narežemo na deblje ploške. U jednu zdjelu stavimo glatko brašno, dodamo kukuruzno brašno i prašak za pecivo te nasuho izmiješamo sastojke. U drugu zdjelu razbijemo jaje, dodamo malo vode i pjenjačom izmiješamo sastojke.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

U zdjelu s jajetom dodamo mješavinu brašna i praška za pecivo. Tijesto mora biti polurijetko. Ananas očistimo, uklonimo tvrdi srednji dio i ostatak narežemo na ploške. Voće osušimo na kuhinjskom papiru, uronimo ga u pripremljeno tempura tijesto i stavimo pržiti u duboko ulje. Tokom prženja voće okrenemo kako bi dobilo sa svih strana zlatnožutu boju. Prženo voće ocijedimo na kuhinjskom papiru. Pripremljeno voće u tempura tijestu poslužujemo vruće i po želji posipamo šećerom u prahu.