Probajte ovaj neobičan desert: Ananas, kivi i jabuka u tempura tijestu

Priprema:
Limun ocijedimo, jabuku ogulimo, narežemo i pokapamo s malo limuna.
Kivi ogulimo i narežemo na deblje ploške. U jednu zdjelu stavimo glatko brašno, dodamo kukuruzno brašno i prašak za pecivo te nasuho izmiješamo sastojke. U drugu zdjelu razbijemo jaje, dodamo malo vode i pjenjačom izmiješamo sastojke.
U zdjelu s jajetom dodamo mješavinu brašna i praška za pecivo. Tijesto mora biti polurijetko. Ananas očistimo, uklonimo tvrdi srednji dio i ostatak narežemo na ploške. Voće osušimo na kuhinjskom papiru, uronimo ga u pripremljeno tempura tijesto i stavimo pržiti u duboko ulje. Tokom prženja voće okrenemo kako bi dobilo sa svih strana zlatnožutu boju. Prženo voće ocijedimo na kuhinjskom papiru. Pripremljeno voće u tempura tijestu poslužujemo vruće i po želji posipamo šećerom u prahu.