Palačinke s tikvicom

palačinke tikvice/
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Sastojci:

• 3 jaja

• 350 ml mlijeka

• 100 ml mineralne vode

• tikvica srednje veličine

• 5 dg otopljenog maslaca

• 25 dg oštrog brašna

• so i biber po ukusu

• malo svježeg kopra

• masnoća za pečenje palačinki

Priprema:

Tikvicu ogulite, operite i naribajte. Malo je posolite i pustite da stoji 20 minuta kako bi pustila vodu. Zatim je iscijedite. Razmutite jaja u malo dubljoj posudi, posolite ih i pobiberite. Možete dodati i druge začine po želji. Dodajte brašno, mlijeko i mineralnu vodu i zamiješajte smjesu za palačinke. Smjesa mora biti malo gušća od one koju inače radimo za tanke palačinke. Ako primijetite da je prerijetka, dodajte joj malo brašna. Potom u smjesu ubacite naribanu i ocijeđenu tikvicu i nasjeckani kopar te promiješajte. Palačinke klasično pecite u tavi. Možete ih poslužiti s umakom od kiselog vrhnja i vlasca ili bilo kojim drugim umakom po želji. Odlične su i punjene mesom pa zapečene, a možete napraviti i povrtno punjenje pa ih onda zapeći.