Ideja za ručak: Palačinci od heljde i špinata

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Priprema:
Ako koristite svjež špinat, treba ga obariti i izmiksati štapnim mikserom ili sjeckom, a ako koristite zaleđen, prokuhati ga u oko 50 ml vode. U oba slučaja smjesa izmiksanog špinata sa vodom treba da bude oko 150 ml, tako da ako koristite svjež špinat prije miksanja, ocijedite višak vode.
Umutite jaje sa mlijekom, vodom, uljem i špinatom, dodajte so i biber. Pomiješajte brašno sa praškom za pecivo i dodajte u umućene tečne sastojke.
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Pržite deblje palačinke (1 i po kutlača smjese) na srednjoj temperaturi, sa obje strane, u dobro zagrijanoj podmazanoj tavi (ako ih stavite tanke, cijepaće se). Palačinke filujte po želji kiselom pavlakom, krem-sirom ili mladim sirom.