Brz i preukusan ručak: Pasta sa paradajz sosom i pečenim povrćem koju morate probati

Osvježite svoj meni/Free Pik

Osvježite svoj meni/FreePik

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Ako ste u potrazi za brzim, ukusnim i zdravim ručkom, ovaj recept za pastu sa paradajz sosom i pečenim povrćem savršen je izbor. Kombinacija svježih sastojaka, bogatog ukusa pečenog povrća i kremastog paradajz sosa stvorit će obrok koji zadovoljava sve vaše čulo ukusa.

Ovaj ručak je idealan za sve one koji žele uživati u jednostavnom, ali hranljivom obroku, a pritom ne žele da provedu sate u kuhinji. S lakoćom možete pripremiti obrok koji je ukusan, zdrav i prepun vitamina, savršen za sve prilike.

Sastojci:

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
  • 200 g paste po izboru (špagete, penne, fusilli...)
  • 1 crveni luk
  • 1 crvena paprika
  • 1 tikvica
  • 2 paradajza
  • 1 kašičica maslinovog ulja
  • 1 kašičica origana
  • 1/2 kašičice bosiljka
  • 2 kašičice balzamiko sirćeta (opcionalno)
  • So, biber po ukusu
  • Parmezan (po želji)

Priprema:

Operite i isijecite crveni luk, crvenu papriku i tikvicu na sitne komade. Paradajz isjeckajte na kockice.

U velikoj tavi, zagrijte malo maslinovog ulja i dodajte isjeckano povrće. Posolite, pobiberite i dodajte origano i bosiljak. Pecite povrće dok ne omekša, oko 10 minuta, povremeno miješajući. Ako želite, dodajte malo balzamiko sirćeta za dodatnu dubinu ukusa.

U međuvremenu, skuhajte pastu prema uputstvu na pakovanju. Kada je pasta gotova, procijedite je i ostavite malo vode od kuhanja sa strane.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Kada je povrće pečeno, dodajte isjeckane paradajze u tavu i kuhajte još nekoliko minuta dok paradajz ne pusti sok. Dodajte skuhanu pastu u tavu sa povrćem i dobro promiješajte. Ako je potrebno, dodajte malo vode od paste da sos postane kremastiji.

Poslužite pastu u tanjirima, po želji pospite parmezanom i još malo svježeg bosiljka.

Ovaj recept je brz, lagan, i savršen za tople ljetne dane. Kombinacija pečenog povrća sa pastom daje divan, bogat ukus.