Želite spremiti zdrav obrok bez puno muke? Ova salata sadrži sve što vam je potrebno

Pileća salata//
Ilustracija/Pixabay
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Sastojci:

• 150 g ječma

• 200 g pilećih prsa

• 150 g cherry paradajza

• paprika (crvena ili žuta)

• manji krastavac

• 100 g feta sira

• šaka rukole ili svježeg špinata

• svježi peršun

• maslinovo ulje, so i biber za pripremu piletine

Za dresing:

• 3 kašike maslinovog ulja

• sok pola limuna

• mala kašika meda

• mala kašika blagog senfa

• so i biber

Priprema:

Isperite ječam, pa ga kuhajte u blago posoljenoj vodi 20-ak minuta. Ocijedite ga i ostavite da se malo ohladi.

Pileća prsa premažite s malo maslinovog ulja, posolite i pobiberite. Ispecite ih na tavi. Ostavite 5 minuta, pa narežite na trakice.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Nasjeckajte povrće. Paradajz prepolovite, papriku narežite na trakice, a krastavac na kockice. Rukolu (ili špinat) ostavite cijelu ili grubo nasjeckajte.

Napravite dresing. U manjoj zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok, med, senf, sol i papar. Dobro izmiješajte dok ne dobijete emulziju.

U veću zdjelu stavite ječam, dodajte povrće, narezanu piletinu i izmrvljeni feta sir. Prelijte sve dresingom i lagano promiješajte da se sastojci povežu, piše Zadovoljna.hr.