Želite savršeno tanko nasjeckanu salatu? Zaboravite nož, koristite ovo i bit će kao iz restorana

Jednostavan trik za savršenu salatu/Free Pik

Jednostavan trik za savršenu salatu/FreePik

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Svjež kupus je savršen dodatak uz meso, variva, dresing ili bez njega. Ali jedno je sigurno – priprema zna oduzeti vrijeme, pogotovo ako sjeckanje ne ide kako treba.

Zašto klasično sjeckanje često ne uspijeva

Ako ga nasjeckate previše sitno, pretvorit će se u kašu. Ako ga nasjeckate previše krupno, neće upiti začine i bit će nezgodan za jelo. Zato je važno pronaći zlatnu sredinu – i tu dolazi trik koji mijenja sve.

Ljuštilica za povrće umjesto noža

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Zaboravite na rende i velike noževe. Za savršeno tanko, ravnomjerno nasjeckanu salatu, posegnite za običnom ljuštilicom za povrće.

Evo kako:

Glavicu kupusa prepolovite, pa podijelite na četvrtine. Stavite četvrtinu na dasku. Ljuštilicom povlačite gore-dolje po unutrašnjosti kupusa.

Rezultat? Kupus će biti tanak, lagan za začinjavanje i savršeno raspoređen.

Da biste dobili puni okus, dodajte:

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
  • so i malo šećera (da podigne slani ton)
  • ulje i sirće – po ukusu
  • 100 ml vode – da kupus dodatno omekša

Sve dobro izmiješajte i ostavite da odstoji 15 minuta prije serviranja. Salata će biti sočna, mekana i savršeno začinjena, piše Krstarica.