Tost s avokadom i gljivama

tost sa avokadom i gljivama/
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Potrebno

• 2 kašike maslinovog ulja

• 140 g nasjeckanih gljiva po izboru

• 1 kašika balzamičnog ili

jabučnog octa

• 2 tostirane kriške kruha

• 1 avokado

• 1 i po kašičica limunovog soka

• 1 čehno bijelog luka

• so po ukusu

• biber po ukusu

Priprema:

Na jačoj vatri zagrijte tavu te dodajte ulje. Kada se ulje zagrije, dodajte bijeli luk. Potom ubacite gljive te ih izmiješajte. Ostavite gljive da se pirjaju jednu do tri minute da omekšaju. Začinite ih. Smanjite vatru, skinite poklopac, dodajte so i biber te izmiješajte. Štednjak isključite, pa gljivama dodajte ocat. Ponovno uključite štednjak, stavite na jaku vatru i ostavite da sva tekućina ispari. Gljive bi trebale poprimiti smeđu boju. Ugasite štednjak i ostavite gljive u tavi dok pripremate tost.

Kruh tostirajte te na njemu zgnječite i razmažite avokado. Iscijedite malo limuna preko oba tosta. Poslužite. Oba tosta nadjenite gljivama, razrežite i poslužite.