Stavljate je automatski, a ona kvari sve: Ova namirnica uništava okus salate

Zbog ove namirnice vaša salata nema dobar ukus/Free Pik

Zbog ove namirnice vaša salata nema dobar ukus/FreePik

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Povrtna salata je ukusan obrok za doručak, ručak i večeru, ali znate li koju namirnicu biste trebali izbjegavati u ovakvim jelima?

Magda Gessler otkrila je svoju tajnu

Poznata kuharica već dugi niz godina savjetuje šta, kako i kada pripremati za jelo. Povrtna salata vam se čini kao banalan recept koji se „ne može pokvariti“? Možda ćete se iznenaditi.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Povrtna salata po Magdi

Magda je prije izvjesnog vremena predstavila svoj omiljeni recept za povrtnu salatu. Sastoji se od kuhanog krompira, mrkve, kiselih krastavaca, zelenog graška i, naravno, tvrdo kuhanih jaja. Tajna je da je ostavite u frižideru preko noći.

Postoji li nešto što nikada ne biste trebali dodavati u salatu? Prema Magdi, to je crveni luk. Prema riječima kuharice, procesi koji se odvijaju u fermentiranom luku uzrokuju neugodan miris i mogu u potpunosti pokvariti okus salate, piše Novi.