Probajte piletinu punjenu špinatom i artičokama – pravo gastro otkriće

piletina sir/

Sočna punjena piletina/Pexels

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Probajte ih ukomponirati u današnji ručak

Ako volite artičoke, a ne znate kako biste ih najbolje pripremili, probajte ih ukomponirati u današnji ručak.

Pored artičoka treba vam još piletina.

Sastojci

  • Pileće filete: 4 komada
  • Špinat: 200 grama
  • Artičoka: 100 grama
  • Bijeli luk u prahu: 1 kašičica
  • Krem sir: 55 grama
  • Mozzarella: 55 grama
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Način pripreme

Zagrijte rernu na 180°C.

Izrežite piletinu nekoliko puta, na otprilike 0.5 cm razmaka, ali nemojte je zarezati do kraja, ostavljajući dno netaknuto.

Kuhajte špinat na srednjoj temperaturi dok malo ne omekša, zatim dodajte artičoku.

Umješajte bijeli luk u prahu i krem sir, i kuhajte minut ili dva.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Pospite preko mozzarella sirom i promiješajte dok se ne otopi.

Pustite da se ohladi do dodira i zatim napunite svaki segment pilećeg filea sa oko 1 kašikom smjese.

Pecite u rerni 18-22 minute dok piletina ne bude kuhana i sokovi ne budu prozirni.