Probajte piletinu punjenu špinatom i artičokama – pravo gastro otkriće

Sočna punjena piletina/Pexels
Probajte ih ukomponirati u današnji ručak
Ako volite artičoke, a ne znate kako biste ih najbolje pripremili, probajte ih ukomponirati u današnji ručak.
Pored artičoka treba vam još piletina.
Način pripreme
Zagrijte rernu na 180°C.
Izrežite piletinu nekoliko puta, na otprilike 0.5 cm razmaka, ali nemojte je zarezati do kraja, ostavljajući dno netaknuto.
Kuhajte špinat na srednjoj temperaturi dok malo ne omekša, zatim dodajte artičoku.
Umješajte bijeli luk u prahu i krem sir, i kuhajte minut ili dva.
Pospite preko mozzarella sirom i promiješajte dok se ne otopi.
Pustite da se ohladi do dodira i zatim napunite svaki segment pilećeg filea sa oko 1 kašikom smjese.
Pecite u rerni 18-22 minute dok piletina ne bude kuhana i sokovi ne budu prozirni.