Preporučujemo ukusan ručak: Sočni krompir punjen piletinom i špinatom

Priprema:
Za vas smo pripremili recept za ukusan ručak u kojem će uživati svi članovi vaše porodice. Rernu zagrijte na 180 stepeni. Krompir operite i pecite sat. Piletinu premažite maslinovim uljem, začinite solju i biberom i pecite 30 minuta. Kada je piletina gotova i kada se ohladi, isjeckajte je na komadiće. Pečen krompir prerežite i ostavite da se ohladi. Napravite marinadu od maslinovog ulja, soli, bibera, soka od limete, bijelog luka i bosiljka. Isjeckajte špinat i pomiješajte ga sa piletinom. Potom izdubite krompir kašikom, a njegovu unutrašnjost izmiješajte sa piletinom i špinatom. Smjesi dodajte i marinadu i sve dobro izmiješajte. Smjesom napunite krompir i pospite rendanim kačkavaljem. Pecite 10 minuta.