Nemate vremena za kuhanje? Ova tjestenina s piletinom i tikvicama je gotova za 20 minuta

Lagani ljetni ručak/Free Pik

Lagani ljetni ručak/FreePik

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Kad su temperature visoke, a vremena malo, posljednje što nam treba je kompliciran ručak koji traži puno suđa i još više strpljenja. Zato je ovaj recept za tjesteninu s piletinom i tikvicama savršen izbor – gotov je za manje od pola sata, kuha se sve u jednoj tavi, a okusi su lagani, ljetni i puni svježine.

Idealan je za radne dane, ali dovoljno ukusan i za vikend ručak bez stresa.

Sastojci:

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
  • 250 g tjestenine (penne, fusilli ili po izboru)
  • 300 g pilećih fileta (narezano na kockice)
  • 1 tikvica (narezana na kolutiće ili polumjesece)
  • 2 češnja češnjaka
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar
  • Prstohvat origana ili bosiljka
  • Po želji: žlica kiselog vrhnja ili ribanog sira za kraj

Priprema:

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite i ostavite sa strane. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa dodajte piletinu, začinite sa soli i paprom, i pržite 5–7 minuta dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte tikvice i nasjeckani češnjak, pirjajte još 5 minuta dok tikvice ne omekšaju. Dodajte ocijeđenu tjesteninu u tavu, pospite začinima i sve dobro promiješajte. Po želji dodajte kašiku vrhnja za kremastu teksturu ili ribanog sira za puniji okus.

Uz ovo jelo možete poslužiti zelenu salatu i krišku kruha. Odlično ide i s par kapi limuna na kraju!

Prijatno!