Nemate ideju za ručak? Nema problema - danas spremite jednostavnu i ukusnu pastu

Danas spremamo jednostavnu i kremastu tjesteninu s bijelim lukom i parmezanom, za čiju pripremu će vam biti potrebno samo 35 minuta i jedna veća tava.
Priprema:
U većoj tavi, na srednje jakoj vatri, otopite maslac. Dodajte protisnuti bijeli luk pa ga pržite minutu. Ulijte pileći temeljac i mlijeko, dodajte tjesteninu te začinite solju i biberom po ukusu. Pustite da zakuha, zatim smanjite vatru i kuhajte, povremeno miješajući 18 do 20 minuta, ili dok tjestenina ne bude kuhana po vašem ukusu.
Umiješajte parmezan, a ako je umak pregust, po potrebi dodajte još mlijeka dok ne postignete željenu gustoću. Sklonite s vatre, pospite svježe sjeckanim peršunom, po želji s još malo parmezana i poslužite.