Mahune na maslacu s krušnim mrvicama

mahune krušne mrvice/
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Sastojci:

• 500 g mladih zelenih mahuna

• 100 g maslaca

• 1 čehno bijelog luka

• 5 kašika krušnih mrvica

• ½ kašičice muškatnog oraščića (naribanog)

• so

• biber

Priprema:

Operite mahune i odstranite im vrhove te ih narežite na komade veličine 2-3 cm. Zakuhajte veći lonac vode, posolite i dodajte mahune. Kuhajte ih oko 10 minuta, uredu je ako ostanu hrskave. Pržite krušne mrvice. Dok se mahune kuhaju, zagrijte tavu srednje veličine i dodajte maslac. Ostavite da se otopi te dodajte sitno nasjeckan bijeli luk. Pržite minutu, dodajte krušne mrvice i prepržite do zlatne boje. Pržite mahune. Kada su mahune kuhane, sklonite ih s vatre i ocijedite. Mahune ubacite na krušne mrvice, posolite i začinite muškatnim oraščićem i biberom. Lagano promiješajte i pržite ih zajedno još minutu-dvije. Servirajte toplo.

Savjet:

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Poslužite ih kao glavno jelo uz salatu ili prilog uz jelo po izboru.