Libanska salata tabbouleh: Lagani ljetni hit koji možete jesti kao glavno jelo ili prilog

Ovu, vrlo zdravu libansku ljetnu salatu možete jesti kao glavno jelo, a izvrsna je i kao prilog uz jela s roštilja ili uz grickalice i namaze.
U originalu se tabbouleh priprema sa svježim peršunom i bulgurom, pa ako već niste, vrijeme je da probate!
Priprema:
U većem loncu zakuhajte vodu pa dodajte kvinoju. Smanjite vatru, zaklopite i krčkajte dok kvinoja ne pokupi svu tekućinu. Sklonite s vatre pa kvinoju lagano izmiješajte viljuškom. Prebacite u zdjelu i ostavite da se u potpunosti ohladi.
Kvinoji dodajte grah, krastavac, papriku i peršun, a u manjoj posudi izmiješajte ostale sastojke te ih prelijte preko salate i protresite da se sve dobro izmiješa. Ohladite u frižideru pa poslužite, prenosi Index.hr.