Libanska salata tabbouleh: Lagani ljetni hit koji možete jesti kao glavno jelo ili prilog

Salata s kvinojom/Mel Audelo
Foto: Mel Audelo/PEXELS
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Ovu, vrlo zdravu libansku ljetnu salatu možete jesti kao glavno jelo, a izvrsna je i kao prilog uz jela s roštilja ili uz grickalice i namaze.

U originalu se tabbouleh priprema sa svježim peršunom i bulgurom, pa ako već niste, vrijeme je da probate!

Priprema:

•        470 ml vode

•        180 g kvinoje

•        400 g crnog graha (konzerva)

•        1manji krastavac, nasjeckan

•        1manja crvena paprika babura, nasjeckana

•        10 gnasjeckanog svježeg peršina

•        60 mllimunovog soka

•        malo soli i bibera

Priprema:

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

U većem loncu zakuhajte vodu pa dodajte kvinoju. Smanjite vatru, zaklopite i krčkajte dok kvinoja ne pokupi svu tekućinu. Sklonite s vatre pa kvinoju lagano izmiješajte viljuškom. Prebacite u zdjelu i ostavite da se u potpunosti ohladi.

Kvinoji dodajte grah, krastavac, papriku i peršun, a u manjoj posudi izmiješajte ostale sastojke te ih prelijte preko salate i protresite da se sve dobro izmiješa. Ohladite u frižideru pa poslužite, prenosi Index.hr.