Ideja za ručak: Zapečene palačinke nadjevene blitvom

palačinke blitva/
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Sastojci:

• 8 palačinaka

• 800 g mlade blitve

• 50 g naribanog parmezana

• 3 čehna bijelog luka

• glavica luka

• 20 g maslaca

• 250 ml milerama

• prstohvat muškatnog oraščića

• ekstra djevičansko maslinovo ulje

• so i biber (svježe mljeveni)

Priprema:

Blitvu očistimo, operemo i ocijedimo, bijeli luk narežemo na listiće, a luk nasjeckamo. U ugrijanu tavu stavimo maslac, dodamo sjeckani luk i listiće bijelog luka, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri. Čim bijeli luk zamiriše, dodamo blitvu i sve zajedno pirjamo na laganoj vatri. Nakon 6-7 minuta pirjanja tavu maknemo s vatre i ohladimo. Zatim dodamo polovinu milerama i polovinu parmezana, muškatni oraščić, začinimo solju i biberom. Dobivenom mješavinom nadjenemo palačinke, savijemo ih i premjestimo u vatrostalnu posudu premazanu maslacem. U zdjelicu s preostalim mileramom dodamo preostali parmezan i tom smjesom premažemo palačinke. Stavimo ih peći na 180 stepeni 20-ak minuta.