Brža od dostave: Halal carbonara s tikvicama gotova za 20 minuta

Špagete carbonara s tikvicama donose savršen spoj kremaste teksture, hrskave pancete i blagog povrtnog okusa - jednostavno jelo koje se priprema za 20 minuta, a izgleda i miriše kao iz restorana.
Priprema:
Skuhajte špagete u velikoj količini posoljene vode sačuvajte malo vode od kuhanja (oko pola šolje), pa ocijedite tjesteninu.
U širokoj tavi zagrijte malo maslinovog ulja pa dodajte šunku i bijeli luk. Pržite dok panceta ne postane zlatna i hrskava. Bijeli luk izvadite. Dodajte naribanu ili narezanu tikvicu i kratko dinstajte - da omekša i lagano se karamelizira.
U zdjelici promiješajte žumanjke, parmezan i dosta svježeg mljevenog bibera - ovo je baza kremastog umaka. Ubacite ocijeđene špagete u tavu sa pancetom i tikvicama, dobro promiješajte pa maknite s vatre.
Odmah umiješajte smjesu od jaja i sira, dodajte malo vode od kuhanja - koliko je potrebno da se stvori svilenkasti, kremasti umak, piše Zadovoljna.hr.