Brz, ukusan i zasitan ručak: Faširane šnicle iz rerne bez ulja
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Ako tražite brz, ukusan i zasitan ručak, faširane šnicle su pravi izbor. Ovaj jednostavan recept omogućava da uživate u sočnim šniclama, ali bez prekomjerne masnoće. Za razliku od klasičnog prženja, gdje se koristi dosta ulja, ove šnicle se peku na plehu obloženom pek-papirom.
Priprema:
Isjeckajte crni i bijeli luk i pomiješajte ga s mljevenim mesom i majčinom dušicom. Zamijesite rukom, pa dodajte jaja, so, biber, suhi začin, mljevenu papriku i prezlu. Sve umijesite tako da dobijete finu, kompaktnu smjesu.
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Oblikujte u loptice, pa od njih napravite pljeskavice. Redajte u pleh koji ste prethodno obložili pek-papirom. Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko 45 minuta.