Brz, ukusan i zasitan ručak: Faširane šnicle iz rerne bez ulja

fasirane snicle/Myviewpoint/alamy/alamy/profimedia
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Ako tražite brz, ukusan i zasitan ručak, faširane šnicle su pravi izbor. Ovaj jednostavan recept omogućava da uživate u sočnim šniclama, ali bez prekomjerne masnoće. Za razliku od klasičnog prženja, gdje se koristi dosta ulja, ove šnicle se peku na plehu obloženom pek-papirom.

Sastojci:

• 500 grama mljevenog mesa

• 2 jajeta

• 2 glavice crnog luka

• 50 grama prezle

• 1/2 kašičice mljevene paprike

• so

• biber

Priprema:

Isjeckajte crni i bijeli luk i pomiješajte ga s mljevenim mesom i majčinom dušicom. Zamijesite rukom, pa dodajte jaja, so, biber, suhi začin, mljevenu papriku i prezlu. Sve umijesite tako da dobijete finu, kompaktnu smjesu.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Oblikujte u loptice, pa od njih napravite pljeskavice. Redajte u pleh koji ste prethodno obložili pek-papirom. Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko 45 minuta.