Zaboravite na ćufte s mesom - kombinacija krompira i špinata s mozzarellom će vas očarati!

Jeste li probali ćufte s krompirom i špinatom? Ako niste, pravo je vrijeme za to!
Priprema:
Krompir ogulite i stavite da se kuha. Na maslinovom ulju propržite špinat, čehno bijelog luka (u komadu), dodajte 200 ml vode, poklopite i dinstajte 10 minuta. Začinite po ukusu i izvadite bijeli luk.
Špinat dobro ocijedite pa isjeckajte. Kuhan krompir izgnječite pa pomiješajte sa špinatom. Dodajte parmezan, jaje, so i biber. Sve dobro umiješajte i pravite loptice. Radi lakšeg oblikovanja ruke nauljite.
Mozzarellu isjeckajte na sitne kockice, pa svaku kockicu stavite u sredinu ćufte. Uvaljajte u prezle i redajte na pleh obložen pek papirom. Preostalu mozzarellu stavite na vrh svake ćufte. Pecite na 180°C 25 minuta.