Za prste polizati: Dodajte kašiku ovog sastojka u gulaš i bit će idealan za umakanje

Tajna fenomenalnog ukusa/Ilustracija

Tajna fenomenalnog ukusa/Ilustracija

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Jesen donosi idealno vrijeme za gulaš, ali mnogi se suočavaju s problemom previše rijetkog umaka.

Blogerica Hayley Ryczek otkriva jednostavan trik za savršenu gustoću – dodavanje kukuruznog škroba, odnosno gustina.

Dovoljno je jednu kašiku gustina razmutiti u malo hladne vode i dodati u jelo, čime se višak tečnosti upije bez promjene ukusa.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Osim gustina, gulaš se može zgusnuti i zaprškom, brašnom razmućenim u vodi, naribanim krompirom ili pasiranim povrćem, kao i sporim kuhanjem bez poklopca, koje prirodno ispari višak vode.

Za puniji i kremastiji ukus, u gulaš se mogu dodati kisela pavlaka, pavlaka za kuhanje ili malo kajmaka. Na taj način dobije se bogato, mirisno i savršeno gusto jelo koje grije i osvaja svakog ko ga proba.

Bez obzira na recept koji slijedite, pravi gulaš mora biti gust, pun okusa i savršen za umakanje hljeba. Uz jednostavne trikove kao što su gustin, pasirano povrće ili pavlaka, lako možete postići željenu teksturu – bez komplikacija i uz maksimalan užitak za cijelu porodicu, piše Najžena.