Voćni kolač bez brašna: Zdrav je i priprema se brzo

Ako pazite na unos kalorija, a svejedno se ne želite odreći slatkog, na pravom ste mjestu jer donosimo recept za ukusni, a dosta zdraviji kolač. Radi se o zdravom voćnom kolaču blogerice Jelene Marić, koji se priprema brzo i lako i koji ćete zasigurno napraviti ponovno ako ga isprobate.
Priprema:
Voće staviti u zdjelu, dodati šećer i vanilin šećer i staviti na vatru. Kad prokuha odvojiti malo soka koje je pustilo voće i u njemu rastopiti gustin pa dodati voću. Kuhati do željene gustoće uz neprestano miješanje. 100 g zobenih pahuljica samljeti u brašno i pomiješati s ostatkom zobenih pahuljica, orasima ili lješnjacima, praškom za pecivo, šećerom i začinima. Dodati sok od narandže i vodu pa sve dobro promiješati. Smjesu staviti u kalup obložen papirom za pečenje pa kašikom preko cijele površine rasporediti voće.
Peći oko 20 minuta u rerni zagrijanoj na 180 stepeni.
Prije rezanja dobro ohladiti.