Ukusno, jeftino i bez muke: Iskoristite jednu konzervu tunjevine na pet načina

Jednostavni recepti s konzervom tune/Freepik

Tuna je omiljena riba mnogima/FreePik

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Jedan od popularnih izbora za riblji meni je tuna iz konzerve, a upravo je ona glavni sastojak sljedećih recepata...

Svježa ili konzervirana, tuna je omiljena riba mnogima. U ovoj našoj priči glavna je zvijezda tuna iz konzerve, koju je uvijek dobro imati u rezervi jer je odlična osnova za brojna fina jela koja mogu postati odličan brzi ručak ili večera.

Nije bitno tražiš li brzi ručak, laganu večeru ili slasni zalogaj za vrijeme gledanja filma ili čitanja knjige, ovi recepti koje donosimo u nastavku odlično će ti poslužiti. Čak ako neko od tvoje porodice nije velik ljubitelj tune ili ribe općenito, nakon ovih bi se recepata to moglo promijeniti.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Tuna sendvič

Savršeno hrskav sendvič s tunom, sirom i kukuruzom odlična je ideja za brzi ručak ili večeru. Ako ipak želiš pojačati dozu zdravlja, razmisli o dodavanju avokada!

Salata od povrća i tune

Odlična salata za koju dressing čak ni nije potreban. Zbog bogatstva namirnica, okusa i tekstura za njenu pripremu bit će ti dovoljno samo maslinovo ulje.

Tuna tortilje gotove u 30 minuta

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Kremaste tortilje s tunom i sirom uz zelenu salatu ili krompiriće idealan su ručak, zdrav, fin i zasitan. No, najbolje od svega jeste činjenica da su gotove u manje od 30 minuta.

Mješavina od tune i tjestenine

Ako nemaš ideju za ručak, a ni previše vremena za pripremu, spasit će te konzerve tune, graška i kukuruza koje čekaju svoj red. U kombinaciji s tjesteninom i sirom, čine zasitnu mješavinu koja je ukusan i pristupačan ručak za cijelu obitelj.

Tjestenina s tunom i paradajzom

Odličan izbor među jelima s tunom iz konzerve je i ova fina tjestenina s tunom i paradajzom. Njena priprema ne zahtijeva paljenje rerne, vrijeme provedeno kraj šporeta je zanemarivo, a ne trebamo se boriti ni s hrpom prljavog suđa. Uz sve to, riječ je o zaista cjenovno pristupačnom i ukusnom obroku, piše Gastro.24sata.hr.