Ukusni pileći mafini sa povrćem

pileci mafini/Vovashevchuk
Ukusni mafini
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Potrebni sastojci:

• 200 grama kuhane piletine

• 150 grama narendanog sira po izboru

• 2 kašike putera

• 3 kašike paradajz-sosa

• 2 prase

• 2 šolje isjeckanog špinata

• so, biber, aleva paprika

Priprema:

Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji ishranu nastoje da obogate proteinima. Prodinstajte papriku i luk na puteru (na umjerenoj temperaturi) dok ne omekšaju (oko 5 minuta). Dodajte paradajz-sos i pustite da proključa.

Isključite ringlu, pa ubacite špinat i prethodno skuhanu piletinu. Promiješajte tako da se masa ujednači, pa je ravnomjerno rasporedite u pleh za mafine. U drugoj posudi umutite jaja sa solju, biberom i alevom paprikom, pa prelijte preko povrća i mesa. Pecite na umjerenoj temperaturi dvadesetak minuta, a pred sam kraj dodajte sir. Kada se jaja ispeku, jelo je gotovo.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Sačekajte da se pleh prohladi, pa izvadite mafine i uživajte.