Ukus djetinjstva na tanjiru: Špinat po naninom receptu koji osvaja na prvi zalogaj

Polizat ćete i tanjir/Coolinarka

Polizat ćete i tanjir/Coolinarka

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Kremasti špinat je jednostavno i hranjivo jelo koje lako možete pripremiti kod kuće. Ovaj recept kombinuje svježi špinat sa bogatim mliječnim sosom i blagim začinima, stvarajući savršen prilog ili lagani obrok.

Idealan je za sve koji žele ukusnu i zdravu hranu bez mnogo truda. Probajte ovaj domaći špinat i uživajte u njegovoj mekanoj teksturi i bogatom ukusu.

Sastojci:

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
  • 300 g špinata
  • 500 ml mlijeka
  • 1 crni luk
  • 1 češanj bijelog luka
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašika putera
  • 1/2 kašičice soli

Priprema:

Špinat stavite u šerpu, dolijte vode toliko da ga prekrije i prokuhajte oko pet minuta. Procijedite ga i sitno nasjeckajte. U drugu šerpu stavite puter, dodajte sitno sjeckani crni luk i pržite dok ne postane staklast. Dodajte narendani bijeli luk, zatim brašno i dobro promiješajte. Postepeno ulijte hladno mlijeko, miješajući da se ne stvore grudvice. Dodajte spanać i posolite po ukusu. Kuhajte uz povremeno miješanje oko 15 minuta dok se sos ne zgusne, piše Trpeza.

Uživajte!