U Jugoslaviji se bez ovog jela nije kretalo u školu: Mnogima i danas krene voda na usta

Ovo je bio omiljeni doručak u bivšoj Jugoslaviji – svojim nenadmašnim okusom vraća mnoge u djetinjstvo!
Peksimeti, poznati i kao brzi uštipci koji ne zahtijevaju čekanje da tijesto naraste, su onaj tip doručka koji budi nostalgična sjećanja na Jugoslaviju.
Sastojci:
600 g brašna
300 ml tekućeg jogurta
2 jaja
50 ml toplog mlijeka
1 prašak za pecivo
sol
ulje za prženje
Priprema:
U veću zdjelu staviti brašno, prašak za pecivo i sol. Dobro promiješati, pa dodati jaja, jogurt i mlijeko. Umutiti sve zajedno i umijesiti tijesto koje se ne lijepi. Razvaljati na kuhinjsku ploču pa izrezati kocke koje ćete pržiti u ulju.
Tijesto koje se ocijedilo od ulja možete namazati džemom, paštetom ili kajmakom i uživati uz čaj.