Trik zlata vrijedan: Niste ni svjesni koliku grešku ste pravili ako ste tjesteninu kuhali u vodi, evo i zbog čega

Tjestenina je odavno osvojila svijet, ukusna je, svestrana i, prije svega, spasitelj kada nemate puno vremena, jer se zaista brzo priprema. Ali ako je ipak kuvate u vodi, provjerite zašto pravite "grešku".
Tjestenina je jedna od najsvestranijih namirnica koju možete kombinovati gotovo sa svime, s mesom, s tofuom, s raznim povrćem, može biti čak i desert. Mogućnosti su beskrajne. Ali možda je ne pripremate na najbolji mogući način. Uz vrlo koristan kulinarski trik, možete je pripremiti još brže i impresionirati bogatijim okusom.
Umjesto da kuvate tjesteninu u vodi, kuvajte je u sosu.
Ovo će vam uštediti mnogo vremena – što je savršeno za one dane kada zaista trebate nešto brzo pripremiti – a tjestenina će imati još bogatiji okus.
Jednostavno je.
Pripremite sve za sos, paradajz ili bilo koji drugi (još ideja možete pronaći na kraju članka). Možete koristiti konzervisani paradajz, dodati bijeli luk, luk, maslinovo ulje, bosiljak i sve ostalo što obično koristite za pravljenje domaćeg sosa od paradajza. Na kraju dodajte malo vode i naravno tjesteninu. Pustite da prokuva, a zatim pustite da se krčka, prenosi Metropolitan.
U početku će biti prilično vodenasto i neće izgledati baš primamljivo, ali ne brinite, tjestenina će upiti vodu, ostavljajući vam gusti umak (skrob iz tjestenine će takođe to osigurati) i tjesteninu sa zaista bogatim okusom.
I još jedna dobra stvar: zaprljaćete samo jedno suđe.