Trik iz francuske kuhinje: Na ovaj način podignite okus mahuna na novu razinu

Sezona mahuna traje još kratko, a njihova cijena na tržnicama varira. Mahune nisu jeftine, stoga ih valja maksimalno iskoristiti, ali i izvući okus iz njih. Naime, okus mahuna nekima jednostavno ne odgovara, no ako ih pripremite na pravi način, bit će ukusne baš svima. Za to će vam osim mahuna trebati još dva sastojka i par minuta.
Riječ je o triku iz francuske kuhinje uz koji će mahune postati omiljeno povrće i onima koji ih dosad baš i nisu voljeli. Prvo ih prokuhajte u posoljenoj vodi i dobro ocijedite, a kada su kuhane, pripremite žlicu-dvije maslaca i malo češnjaka.
@donofmulberry simple snap peas #recipes #cooking #sidedishes #snappeas #cookinghacks #simplerecipes ♬ She Share Story (for Vlog) - 山口夕依
U vrućoj tavici otopite maslac, a kada počne krčkati, dodajte mu sitno sjeckani češnjak. Kada češnjak omekša, u tavicu dodajte i mahune, smanjite vatru, promiješajte i kuhajte tako dvije do tri minute. Na taj ćete način okus mahuna podići na novu razinu te ih možete poslužiti kao prilog.
Maslacu i češnjaku možete dodati i krušne mrvice i prepržiti do zlatne boje pa ćete tako dobiti abšmalcane mahune.