Torta sa patlidžanom i tjesteninom
Priprema
Premažite kriške patlidžana sa obje strane uljem i ispecite na grilu (ili u tavi kratko). Nauljite tepsiju i poredajte kriške patlidžana da prekriju dno i stranice. Ogulite kobasice, isjeckajte na komadiće, pa ih ispržite ili skuhajte. Tjesteninu posebno skuhajte, ocijedite i operite. Pomiješajte tjesteninu, kobasice i ostale sastojke u posudi. Ostavite malo sosa sa strane.
Mješavinu sa tjesteninom uspite u posudu sa patlidžanom, pa presavijte kriške preko tjestenine da je pokrijete u potpunosti. Pokrijte aluminijskom folijom i pecite na 180 stepeni 45 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da odstoji 15-ak minuta. Okrenite posudu naopačke na tanjir kako biste izvadili tortu, pospite parmezanom i služite sa sosom od paradajza.