Torta sa patlidžanom i tjesteninom

torta s patlidžanom i tjesteninom/
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Potrebno:

• 1 veći patlidžan izrezan na kriške od pola cm

• 230 g tjestenine

• 450 g kobasica

• 1/2 šolje skuhanog graška

• 110/120 g mocarele, u komadićima

• 1/2 šolje narendanog parmezana

• 1 i po do 2 šolje paradajz sosa

Priprema

Premažite kriške patlidžana sa obje strane uljem i ispecite na grilu (ili u tavi kratko). Nauljite tepsiju i poredajte kriške patlidžana da prekriju dno i stranice. Ogulite kobasice, isjeckajte na komadiće, pa ih ispržite ili skuhajte. Tjesteninu posebno skuhajte, ocijedite i operite. Pomiješajte tjesteninu, kobasice i ostale sastojke u posudi. Ostavite malo sosa sa strane.

Mješavinu sa tjesteninom uspite u posudu sa patlidžanom, pa presavijte kriške preko tjestenine da je pokrijete u potpunosti. Pokrijte aluminijskom folijom i pecite na 180 stepeni 45 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da odstoji 15-ak minuta. Okrenite posudu naopačke na tanjir kako biste izvadili tortu, pospite parmezanom i služite sa sosom od paradajza.