Tiramisu s limunom

tiramisu limun/
Ukusna poslastica
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Potrebni sastojci:

• 2 limuna

• 4 kašike bijelog ruma

• 100 g šećera u prahu

• 250 g piškota

• 250 g mascarponea

• 5 kašika namaza od limuna

• 2 jaja

• 150 ml slatkog vrhnja

Priprema:

Naribati koricu oba limuna, pa iscijediti sok. Pomiješati sok limuna s rumom i 50 g šećera. Ostaviti sa strane. Dublju četvrtastu posudu obložiti papirom za pečenje. Bjelanjke izmiksati u snijeg. Izmiksati i slatko vrhnje. Potom mikserom izraditi mascarpone, preostali šećer, namaz od limuna, dva žumanjka i koricu limuna. U smjesu s mascarponeom umiješati tučeno vrhnje, a potom i bjelanjke. Poslužiti se drvenom kašikom ili špatulom.

Umočiti piškote u mješavinu ruma, limunovog soka i šećera. Posložiti dio po dnu posude pa premazati polovinom pripremljene kreme. Nastaviti sa slojem natopljenih piškota i završiti kremom. Zagladiti kremu nožem i staviti u hladnjak. Na vrh naribati koricu limuna i poslužiti rashlađeno.