Tiramisu s limunom
Ukusna poslastica
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Priprema:
Naribati koricu oba limuna, pa iscijediti sok. Pomiješati sok limuna s rumom i 50 g šećera. Ostaviti sa strane. Dublju četvrtastu posudu obložiti papirom za pečenje. Bjelanjke izmiksati u snijeg. Izmiksati i slatko vrhnje. Potom mikserom izraditi mascarpone, preostali šećer, namaz od limuna, dva žumanjka i koricu limuna. U smjesu s mascarponeom umiješati tučeno vrhnje, a potom i bjelanjke. Poslužiti se drvenom kašikom ili špatulom.
Umočiti piškote u mješavinu ruma, limunovog soka i šećera. Posložiti dio po dnu posude pa premazati polovinom pripremljene kreme. Nastaviti sa slojem natopljenih piškota i završiti kremom. Zagladiti kremu nožem i staviti u hladnjak. Na vrh naribati koricu limuna i poslužiti rashlađeno.