Tajni recept koji svi obožavaju: Sočne i mekane krofne koje se ne peku

Brzi desert za svaki dan/Free Pik

Brzi desert za svaki dan/FreePik

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Ove krofne koje se ne peku savršena su poslastica za sve koji vole čokoladu, ali nemaju vremena za pečenje.

Mekane, sočne i bogatog čokoladnog ukusa, pripremaju se brzo i jednostavno, a rezultat je desert koji mami osmijeh na lice.

Idealne su za užinu, uz popodnevnu kafu ili kad poželite slatki zalogaj bez mnogo muke.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Sastojci:

  • 100 g ovsenih pahuljica (ili ovsenog brašna)
  • 1 kašika kakaa
  • 1 banana (ili šaka urmi)
  • 1 kašika putera od oraha po izboru (pistaći, badem, indijski oraščić, pekan…)

Za glazuru:

  • 120 g crne čokolade
  • sjeckani lješnjaci

Priprema:

Dobro izgnječite bananu (ili hurme) dok ne dobijete glatku pastu. Dodajte ovsene pahuljice i kakao, pa sjedinite u homogenu smjesu. Umiješajte puter po izboru. Smjesu rasporedite u silikonski kalup za krofne, utisnite i poravnajte. Stavite u frižider da se krofne stegnu oko 1–2 sata.

Izvadite krofne iz kalupa i umačite ih u rastopljenu crnu čokoladu pomiješanu sa sjeckanim lješnjacima. Ostavite da se glazura stegne prije posluživanja, piše Superžena.

Uživajte!