Tajna svježine: Jednostavan korak zbog kojeg će vaš mladi luk trajati 14 dana

Ilustracija
Mladi luk neizostavan je sastojak proljetnih jela i salata. Ali, veliki broj domaćica ne zna kako ga sačuvati svježim duže vremena.
Srećom, jednostavan, ali učinkovit trik s ubrusom pobrinut će se da mladi luk brzo ne uvene. Taj trik, koji iskusni kuhari nazivaju "prekretnicom", nudi jednostavno rješenje za produžavanje roka trajanja mladog luka i osigurava da duže vrijeme ostane hrskav i aromatičan.
Nakon što donesete kući svjež mladi luk s tržnice ili ga uberete iz vrta, odrežite sve uvenule dijelove i one koji su promijenili boju. Zatim ga nježno osušite čistim ubrusom kako biste uklonili višak vlage.
Nakon toga, mladi luk zamotajte u vlažan ubrus, pazeći da je potpuno zatvoren, piše Net.hr.
Vlažni ubrus ima dvostruku svrhu. On pruža zaštitnu barijeru za sprječavanje gubitka vlage te istovremeno održava idealnu razinu vlažnosti kako bi mladi luk ostao hrskav i hidratiziran.
Nakon što ga zamotate u vlažni ubrus, mladi luk možete čuvati u frižideru u plastičnoj vrećici ili hermetički zatvorenoj posudi.
Ubrus treba provjeriti i zamijeniti ako se osuši kako bi se osigurala optimalna svježina. Ova metoda pomaže da mladi luk ostane svjež i hrskav gotovo dvije sedmice.