Štrudla sa sirom i špinatom
Priprema
Skuhajte špinat. Očistite ga i stavite u hladnu vodu te kuhajte 2 do 3 minute, pa ga nasjeckajte i ohladite. Pripremite nadjev. Sir posolite i pobiberite, promiješajte pa dodajte izmućena jaja i kiselo vrhnje. Potom natrgajte na komadiće jednu koru za savijaču i polijte s malo mineralne. Na kraju dodajte ohlađeni špinat i sve izmiješajte.
Jednu koru premažite uljem, pa preko nje preklopite drugu, potom stavite nadjev i zamotajte. Slažite štrudle u posudu za pečenje te ih premažite s malo ulja. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta. Kada se ohlade, štrudle narežite i poslužite uz jogurt.
Savjet: Špinat termičkom pripremom gubi na težini i količini vode, pa bez obzira na način pripreme potrebno je kupiti 450 g po osobi. Najbolje ga je odmah pripremiti, a može se čuvati u plastičnoj vrećici nekoliko dana.