Savršeni mali zalogaji za svaku priliku
Savršeni mali zalogaji za svaku priliku
Ono što ovaj kanape izdvaja jeste njegova tiha sofisticiranost. Na prvi pogled jednostavan, ali svaki zalogaj otkriva pažljivo promišljen sklad tekstura i ukusa. Postao je prepoznatljiv po načinu na koji spaja tradiciju i savremeni pristup u malom format. Nije stvoren samo da dominira stolom – nego i da se pamti. Jednako je važan izbor peciva, sireva ali i začina, prenosi Fokus.
Kanapei sa krem sirom i srijemušom
Sastojci:
100 g krem sira ZiM
200 g svježeg sira
30 g svježeg srijemuša
100 g šeri paradajza
60 g crnih maslina
kopar svježi, bosiljak, list peršuna
1 kašikica Tuzlanske soli
½ kašikice bijelog bibera
2 kašike maslinovog ulja
100 g tosta Klas
100 g hrono hljeba MiP Ljubače
100 g kukuruznog hljeba Sprind
Priprema:
U posudu staviti krem sir, svježi sir, maslinovo ulje, posoliti i dodati biber. Zatim dodati srijemuš sitno nasjeckan, te staviti u posudu. Nasjeckati peršun svježi i kopar. Lagano izmiješati sastojke. Pripremljenu masu staviti u dresir kesu. Tost oblikovati po želji. Na pripremljeni kukuruzni, heljdin hljeb i tost servirati pripremljenu masu od sira i srijemuša. Dekorisati sa šajbama paradajza, crnim maslinama i svježim začinskim biljem.