Savršeni mali zalogaji za svaku priliku

mali zalogaji/
ilustracija
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Savršeni mali zalogaji za svaku priliku

Ono što ovaj kanape izdvaja jeste njegova tiha sofisticiranost. Na prvi pogled jednostavan, ali svaki zalogaj otkriva pažljivo promišljen sklad tekstura i ukusa. Postao je prepoznatljiv po načinu na koji spaja tradiciju i savremeni pristup u malom format. Nije stvoren samo da dominira stolom – nego i da se pamti. Jednako je važan izbor peciva, sireva ali i začina, prenosi Fokus.

Kanapei sa krem sirom i srijemušom

Sastojci:

 

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

 

100 g krem sira ZiM

 

 

200 g svježeg sira

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

 

 

30 g svježeg srijemuša

100 g šeri paradajza

60 g crnih maslina

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

kopar svježi, bosiljak, list peršuna

1 kašikica Tuzlanske soli

 

 

½ kašikice bijelog bibera

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

 

 

2 kašike maslinovog ulja

 

 

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

100 g tosta Klas

 

 

100 g hrono hljeba MiP Ljubače

 

 

100 g kukuruznog hljeba Sprind 

 

 

Priprema:

U posudu staviti krem sir, svježi sir, maslinovo ulje, posoliti i dodati biber. Zatim dodati srijemuš sitno nasjeckan, te staviti u posudu. Nasjeckati peršun svježi i kopar. Lagano izmiješati sastojke. Pripremljenu masu staviti u dresir kesu. Tost oblikovati po želji. Na pripremljeni kukuruzni, heljdin hljeb i tost servirati pripremljenu masu od sira i srijemuša. Dekorisati sa šajbama paradajza, crnim maslinama i svježim začinskim biljem.