Savjeti svjetskih poznatih kuhara: Za čokoladne kolačiće treba samo 4 minuta

čokoladni keksići/
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Što je jelo manje veličine, temperatura pečenja treba biti veća. “Ja pripremam čokoladne kolačiće na 260 stepeni za samo 4 minuta. Rezultati su savršeni!”, Jim Lahey, pekara Salivan Street u New Yorku.

“Začine čuvajte na hladnom, tamnom mjestu, nikako blizu šporeta. Začinsko bilje će izgubiti ukus usljed vlage, svjetlosti i toplote”, Rick Tramonto, Tramonto’s Steak & Seafood u Ilinoiosu.

“Ako pripremate jelo za važne goste, šefa ili za partnera/partnerku, nemojte isprobavati novi recept i nove sastojke u isto vrijeme”, Marcus Samuelson, Red Rooster u New Yorku.

“Pastu kuhajte minut kraće, a ostatak vremena je pomiješajte u tavi sa sosom”, Mario Batali, Iron Chef America.