Salata od šampinjona

/ Ilustracija/

-

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Potrebno: 

• 500-600 g šampinjona

• 200 g trapista

• 2 dl kisele pavlake

• so

• origano

Priprema

Šampinjone operite i isijecite uzduž (što tanje) zajedno s peteljkom. U veću tavu sipajte malo ulja i stavite gljive i dinstajte na laganoj vatri. Posolite. Kada su gljive izdinstane, sklonite ih sa vatre, pa dodajte pavlaku, promiješajte, a onda dodajte izrendani sir. Ako želite, salatu možete malo zagrijati na vatri da se sir rastopi, u tom slučaju salatu poslužite odmah.

Savjet: Šampinjoni se mogu koristiti sirovi, kao salata, kuhani, te uz druga lako probavljiva jela. U 100 grama sirovih šampinjona nalazi se 26 kcal. Riječ je o namirnici koja je iznimno bogata proteinima. Šampinjoni su stoga jedna od namirnica kojima se mogu hraniti i osobe s posebnim programima u prehrani, primjera radi, oboljeli od dijabetesa.