Revolucija u kuhinji: Meghan Markle otkrila trik za savršene špagete bez klasičnog kuhanja

Jedan trik u pripremi potpuno mijenja uobičajeni recept/Free Pik

Jedan trik u pripremi potpuno mijenja uobičajeni recept/FreePik

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Vojvotkinja od Sussexa, Meghan Markle (43), osim svojim stilom i humanitarnim radom, privlači pažnju i svojim kulinarskim vještinama.

Njen recept za špagete postao je viralan zbog neobične, ali iznimno jednostavne metode pripreme koja odstupa od tradicionalnog talijanskog kuhanja. Glavna kontroverza ovog jela leži u metodi "sve u jednom loncu", piše The Modern Nonna.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Recept za špagete Meghan Markle

Umjesto klasičnog kuhanja tjestenine u velikoj količini slane vode koja se kasnije procijedi, Meghan sirovu tjesteninu stavlja izravno u tavu s ostalim sastojcima. Sve se zajedno prelijeva kipućom vodom i kuha dok tjestenina ne postane al dente. Na taj se način škrob iz tjestenine ne baca s vodom, već se spaja s maslinovim uljem i sokovima paradajza, stvarajući prirodno kremast i bogat umak bez dodavanja vrhnja. Rezultat je ukusno jelo i, što je mnogima najvažnije, minimalno posuđa za pranje.

Sastojci za dvije osobe:

  • 250 g špageta ili druge duge tjestenine
  • 250 g cherry paradajza, prepolovljenih
  • 2-3 režnja bijelog luka, tanko narezana
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • Oko 700 ml kipuće vode (ili dovoljno da prekrije tjesteninu)
  • ½ povrtne kocke za supu
  • Velika šaka svježeg špinata
  • Šaka rukole
  • 30 g naribanog parmezana
  • Sol i biber po ukusu
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Priprema:

U široku i dublju tavu ili šerpu stavite prepolovljeni cherry paradajz, narezani češnjak, maslinovo ulje i prstohvat soli. Preko povrća položite sirove, nelomljene špagete. Sve prelijte kipućom vodom iz kuhala, pazeći da je tjestenina u potpunosti prekrivena. Poklopite i kuhajte na srednje jakoj vatri oko 8-10 minuta, odnosno dok tjestenina ne bude kuhana al dente. Povremeno promiješajte kako se špagete ne bi zalijepile. Pred kraj kuhanja, kada je veći dio vode ispario i kada dobijete umak, dodajte razmrvljenu povrtnu kocku za supu i dobro promiješajte. Maknite tavu s vatre te odmah umiješajte svježi špinat i rukolu.  Na kraju dodajte svježe naribani parmezan, sve još jednom promiješajte dok se sir ne otopi i poveže umak te odmah poslužite.

Uživajte!