Recept za najbrže domaće uštipke: Bez čekanja da se tijesto digne!

/ Ilustracija/
Poslužite ih sa slanim ili slatkim prilozima, kako više volite i uživajte/Ilustracija
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Malo ko ne voli uštipke. Izvrsno odgovaraju vrući, kao i hladni, a mogu se kombinovati sa slanim, kao i slatkim prilozima pa nije nikakvo čudo što ih svi vole.

No, njihova priprema ponekad može biti malo problematična jer treba i zamutiti tijesto i ispržiti ga. Da biste uštedjeli na vremenu, donosimo vam recept food blogerice @kuhinjicaa u kojem ne trebate čekati da tijesto naraste. 

Potrebno: 

- 2 jaja

- 250 ml jogurta

- 350 g brašna

- 2 kašike ulja + za prženje

- 1 kašičica soli

- 1 prašak za pecivo 

- 1/2 kašičie suhog kvasca

Priprema

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Pomiješajte sve suhe sastojke, a u drugoj posudi umutite jaja s jogurtom i 2 kašike ulja. Postepeno tu smjesu dodajte u suhe sastojke, miješajući dok ne dobijete srednje gusto tijesto. U dublju tavu sipajte ulje tako da je dubina 3-4 cm i ostavite da se zagrije na srednjoj temperaturi.

Nakon toga kašikom vadite smjesu tijesta i spuštajte je u zagrijano ulje. Zatim pržite uštipke sa svih strana dok ne dobiju zlatno smeđu boju, i pazite da ne zagore.

Poslužite po želji... i uživajte!