Recept za najbrže domaće uštipke: Bez čekanja da se tijesto digne!

Malo ko ne voli uštipke. Izvrsno odgovaraju vrući, kao i hladni, a mogu se kombinovati sa slanim, kao i slatkim prilozima pa nije nikakvo čudo što ih svi vole.
No, njihova priprema ponekad može biti malo problematična jer treba i zamutiti tijesto i ispržiti ga. Da biste uštedjeli na vremenu, donosimo vam recept food blogerice @kuhinjicaa u kojem ne trebate čekati da tijesto naraste.
Priprema
Pomiješajte sve suhe sastojke, a u drugoj posudi umutite jaja s jogurtom i 2 kašike ulja. Postepeno tu smjesu dodajte u suhe sastojke, miješajući dok ne dobijete srednje gusto tijesto. U dublju tavu sipajte ulje tako da je dubina 3-4 cm i ostavite da se zagrije na srednjoj temperaturi.
Nakon toga kašikom vadite smjesu tijesta i spuštajte je u zagrijano ulje. Zatim pržite uštipke sa svih strana dok ne dobiju zlatno smeđu boju, i pazite da ne zagore.
Poslužite po želji... i uživajte!