Recept: Kolači sa suhim voćem i čokoladom

Priprema:
Brusnice, suhe kajsije i hurme potopite u hladnu vodu 15 minuta, a kikiriki i lješnjake dobro izblendirajte. Zatim suho voće procijedite, a onda također izblendirajte, pa pomiješajte sa mljevenim kikirikijem i lješnjakom. Dobro sjedinite, pa dodajte med. Sve sjedinite, a zatim stavite na pek-papir, pokrijte providnom folijom i razvucite.
Oblikujte pravougaonik, pa sve sa pek-papirom stavite u kalup. Otopite bijelu čokoladu (130 g) na pari, pa dodajte kašiku ulja i promiješajte. Sipajte preko i poravnajte, pa stavite u zamrzivač na 20 minuta. Otopite čokoladu sa dvije kašike ulja, pa okrenite kolač i sipajte glazuru preko. Zatim otopite 30 g bijele čokolade sa 1/2 kašike ulja i sipajte u kesu za zamzivač i isijecite vrh. Istisnite bijelu glazuru u obliku tačkica koje ćete spojiti čačkalicom u liniju.