Recept koji donosi tropske okuse na Balkan: Jogurt-pita s kokosom i limunom

Miksati maslac, šećer i so. Dodati žumanjke i brašno, kuhačom povezati i zamijesiti glatku kuglu. Poloviti tijesto, zamotati u plastičnu foliju i staviti u zamrzivač na 30 minuta.
Tepsiju premazati maslacem. Zagrijati pećnicu na 180°C. Polovicu tijesta naribati u tepsiju pa malo utisnuti rukama. Peći u pećnici 15 minuta.
U posudi sjediniti limunov sok i škrobno brašno. Dodati šećer, jogurt, vrhnje i kokos. Istući bjelanjke mikserom u snijeg dodati šećer. Čvrst snijeg umiješati u smjesu s jogurtom.
Smjesu preliti preko zapečenog tijesta, iz zamrzivača izvaditi drugu polovicu i naribati po površini. Vratiti u pećnicu i peći oko 30 minuta, po potrebi i duže. Pita mora biti tamne zlatnožute boje.