Recept: Juneći lonac

juneći lonac/
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Sastojci:

• 700 g junetine, šnicle

• 1 patlidžan

• 250 g mozzarelle

• 2 velike glavice luka

• 1 kašika origana

• 4 kriške kruha

• 2 kašike parmezana

• maslinovo ulje

• so i biber

Tanko narezane šnicle posolimo i pobiberimo. Očistimo luk i ogulimo patlidžan. Zajedno sa mozzarellom narežemo ih na fete. Posudu za pečenje tanko nauljimo i počinjemo slagati redove: red patlidžana, crvenog luka, mesa, mozzarelle. Između redova začinimo soli, biberom i origanom te dodamo malo maslinovog ulja. Ponavljamo postupak dok ne dobijemo najmanje tri ista reda. Zadnji red završimo lukom, mozzarellom i malo maslinovog ulja.

Posudu prekrijemo aluminijskom folijom i pečemo najmanje 35 minuta na 200 stepeni. Vadimo iz pećnice, odstranimo alu-foliju, a jelo u posudi pokrivamo fetama kruha i po njemu posipamo parmezan. Vraćamo u pećnicu na otprilike još 10 minuta dok se parmezan ne zažuti.