Praznična salata sa cveklom i orasima

salata cveklaa/
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Potrebno:

• 3 krompira

• 1 kašika soka od limuna

• 3 kisela krastavca

• 1 konzerva tunjevine

• 3 manje cvekle

• 1 veća zelena jabuka

• 50 g oraha

• 3 kašike posne majoneze

• so, biber

• svježa mirođija za dekoraciju

Priprema

Krompir i cveklu skuhajte. Krompir isijecite na sitne kocke, stavite u činiju pa ga prelijte limunovim sokom. Dodajte na kockice sjeckanu cveklu, krastavčiće i tunjevinu (ocijeđenu). Pospite biberom i posolite po ukusu. Potom isjeckajte jabuku i orahe pa dodajte u činiju. Sve dobro promiješajte i dodajte posnu majonezu. Činiju obložite providnom folijom pa stavite u frižider da se stegne. Kada budete servirali, salatu izručite na tanjir kako bi zadržala loptasti oblik činije i ukrasite svježom mirođijom.

Savjet:

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Ako želite da se pokažete kao kreativna domaćica, obavezno isprobajte ovu svečanu posnu salatu.