Potaž od graška s nanom

potaž grašak nana/
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Potrebno: 

• glavica crnog luka

• 2 čehna bijelog luka

• 450-500 g graška

• veza svježe nane ili ¼ šolje listova nane

• kuhinjska so

• biber u prahu

Priprema

Zagrijte maslinovo ili drugo ulje u šerpi na srednjoj vatri. Dodajte sitno nasjeckani crni i bijeli luk i dinstajte pet minuta. Dodajte opran grašak i miješajte minut. Zalijte grašak sa 600 ml ključale vode ili supe od povrća. Pustite čorbu da provri i kuhajte još 8 minuta dok grašak ne omekša.

U blenderu prvo sameljite listove nane sa malo vode, zatim dodajte čorbu od graška i izmiksajte sve zajedno. Ako koristite štapni mikser, izmiksajte odvojeno nanu i grašak iz čorbe, pa onda ga spojite sa ostalom supom.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Posolite i pobiberite. Da biste dobili još interesantniji ukus, možete dodati malo limunovog soka ili nekoliko kašika kokosovog mlijeka.