Pizza s tijestom od karfiola: Ima puno manje kalorija, a sigurno ćete uživati

Pizza s tijestom od karfiola/Maja Kalaica
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Jednom kada probate ovu pizzu, bit će vam žao što niste ranije otkrili recept. Slasna pizza od karfiola sadrži daleko manje kalorija od klasične te je idealna za sve one koji žele pripaziti na prehranu, a istovremeno uživati u hrani. Velika prednost je i to što ne morate čekati da se tijesto digne pa će vam za pripremu ove zdrave pizze trebati puno manje vremena.

Potrebno:

• 800 g karfiola

• 2 jajeta

• 200 g gaude

• so, biber, bijeli luk u prahu

• 2 kašike ulja

• dodaci po želji

Priprema: 

Karfiol operite, očistite i usitnite u multipraktiku na veličinu zrna riže - ako nemate multipraktik, koristite rende s najvećim rupicama.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Usitnjen karfiol kratko popržite na ulju, oko 10 minuta. Začinite po želji, recimo so, biber, bijeli luk u prahu. Karfiol ostavite da se prohladi te dodajte jaja i ribani sir.

Smjesu prebacite na papir za pečenje, oblikujte pizzu na veličinu oko 30 cm. Stavite u rernu zagrijanu na 250°C oko 15 minuta, dok tijesto ne promijeni boju. Na pečeno tijesto stavite dodatke za pizzu, pazeći da je ne pretrpate. Pizzu potom vratite u rernu na 5-8 min dok se sir ne otopi. Pizzu kratko prohladiti i poslužiti.